Роздержавлення – це великий виклик для колег, – секретар НСЖУ про вихід ЗМІ із “кріпацтва”

24 Листопада 2015 13:35

zmi1Новий поштовх до розвитку місцевих ЗМІ дасть закон “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації”, що його ухвалила сьогодні Верховна Рада України 260 голосами. А районні та обласні комунальні газети протягом кількох років вийдуть зі статусу “кріпаків”. Так прокоментував прийняття згаданого закону секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко у своєму фейсбуку.

А от чи зможуть ЗМІ втриматися на інформаційному ринку – залежатиме винятково від редакторів та колективів. Та аудиторії, яка і стає винятковим суддею успішності та потрібності місцевої газети, вважає Томіленко.

“Прийнятий Закон містить основні положення, напрацьовані НСЖУ, – не примітивна приватизація з молотка, а передача прав на газету колективу. І головне – відповідальності за неї, – зазначив Сергій Антонович. –
Очевидно, що роздержавлення – це великий виклик для колег. Але – це однозначний прогрес порівняно із “кріпацтвом”, прямим втручанням керівників райрад чи РДА у редакційну роботу, постійними спробами вилучення редакційного майна чи звільненнями головних редакторів….”.

345+