Вінничанин викрав в уманської пенсіонерки коштовну ікону

24 Листопада 2015 16:00
tsn.ua

tsn.ua

Житель Вінницької області викрав з будинку пенсіонерки з Умані старовинну ікону, яку наступного дня продав за 250 гривень. Зловмисника затримано, він дає покази. Відкрито кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України.

Як розповіли у ГУНП Черкаської області, інформацією про крадіжку до правоохоронців Уманського відділу поліції звернулась 66-річна місцева жителька. Пенсіонерка розповіла, що невідома особа з її будинку викрала цінну ікону, її вартість 9 тисяч гривень.

Вивчаючи матеріали справи, працівники поліції провели подворовий обхід та опитали місцевих жителів. Як вдалось з’ясувати, декілька днів тому по місту ходив чоловік, який пропонував купити у нього старовинну ікону за доволі дешевою ціною. Проведеними заходами правоохоронці встановили, що до вчинення крадіжки причетний 25-річний раніше судимий житель Вінницької області. Чоловіка затримали на одній із вулиць міста та доставили до відділу поліції.

В кабінеті слідчого зловмисник розповів, що проходячи вулицею побачив відчинені двері у приватний будинок. Скориставшись відсутністю господарів викрав старовинну ікону. Наступного дня продав її за 250 гривень, гроші витратив на власні потреби.

На даний час слідчим відділенням Уманського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування.