Як черкаському школяру безкоштовно поїхати до Штатів (відео)

30 Листопада 2015 10:30

112Програма обміну майбутніх лідерів (FLEX) – це безкоштовна програма для учнів загальноосвітніх шкіл країн Євразії. Вона надає школярам щомісячні стипендії, змогу навчатися в американській школі протягом одного академічного року і проживати в американській родині.

https://youtu.be/qGvViMRL8HQПрограма започаткована у 1992 році, її фінансує Державний Департамент Сполучених Штатів Америки.

Відбір кандидатів проходить у 3 етапи. Нинішні фіналісти та альтернативні кандидати програми будуть визначені у квітні 2016 року.

Арсен Огаджанян і Денис Андрущенко – фіналісти FLEX 2014-2015 та 2011-2012 років відповідно. Після повернення зі США обидва займаються волонтерством, подорожують і намагаються змінити країну на краще, застосовуючи американський досвід.

“Коли я повернувся до України, то був дуже захоплений – хотілося щось робити для рідної держави, бо я сумував за нею цілий рік. Я побачив, як можна змінити наше суспільство, використовував ті можливості, які мені давали. Я став представником FLEX у Черкасах, зібрав молодь, і ми разом прибрали на пляжі, робили арт-проекти. Я також намагався розповідати про можливості за кордоном, що, до речі, потім виросло у мій власний стартап”, – розповів “Громадському ТБ: Черкаси” Денис Андрущенко.