Черкащанам розповіли про один із найзагадковіших об’єктів Усесвіту

1 Грудня 2015 20:39
Фото "Книжковий маестро"

Фото “Книжковий маестро”

Лекцію про чорні діри і теорію відносності прочитав спраглим до знань мешканцям Черкас український письменник Макс Кідрук.

Чорні діри – чи не найзагадковіший об’єкт Усесвіту. “Народжені” внаслідок “смерті” надмасивних зір, чорні діри мають таке потужне тяжіння, що ні матерія, ні випромінювання (в тому числі й світло) не можуть її покинути. Чорні діри поглинають усе, не залишаючи нічого. Натомість навіть провідні вчені не можуть сказати – з чого ж таки складаються чорні діри та куди вони ведуть.

Кідрук розказав слухачам, що в центрі нашої галактики Чумацький (Молочний) Шлях теж є чорна діра. Так само як у центрах усіх відомих галактик. Є версія, що саме чорні діри змушують галактики рухатися в Космосі.

Лекція Кідрука відбулася в рамках науково-популярного проекту “QUANTUM”. Цей проект складається з 8 захоплюючих лекцій, на яких можна дізнатися про явища та тіла, розміром від ядра атома до зірки-гіганта, про процеси, які відбуваються на відстані світлових років та в глибинах людського тіла і свідомості. Організатор заходу – ГО “Книжковий маестро”.

Наступна, четверта, лекція Кідрука буде присвячена 10 неголівудським сценаріям кінця світу.