11 грудня в Раді буде не звіт уряду, а піар-шоу Яценюка, вважає черкаський нардеп

3 Грудня 2015 14:00
lb.ua

lb.ua

Звіт Уряду за результатами його річної діяльності нинішній прем’єр-міністр Арсеній Яценбк оцінює як власну піар-кампанію, яку він хоче провести як шоу, а не як серйозну роботу, чітка процедура якої передбачена чинним законодавством. Так вважає народний депутат Микола Томенко, інформує прес-служба політика.

Томенко нагадав, що у регламенті Верховної Ради України, який є чинним Законом України і який зобов’язані виконувати усі, зокрема, і урядовці, у п. 4 ст. 228 передбачено: “Щорічний звіт Кабінету Міністрів України про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України не пізніш як за 15 днів до розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради передається комітетам, а також надається народним депутатам”.

“Усі депутати, члени парламентських фракцій і комітетів повинні ознайомитись із цим Звітом, і 11 грудня після заслуховування доповіді прем’єр-міністра мають бути заслухані співдоповіді комітетів та проведена повна процедура обговорення Звіту (відповідно до п.6 ст. 228 Регламенту Верховної Ради)”, – зауважив народний депутат.

Далі, за підсумками цього обговорення Верховна Рада приймає відповідну постанову. У разі, якщо діяльність Кабінету Міністрів України визнана незадовільною, Верховна Рада може прийняти резолюцію недовіри Кабінету Міністрів України без додаткового включення цього питання до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради (п.7. ст. 228 Регламенту Верховної Ради).

“Отож, якщо відштовхуватись від дати звіту 11 грудня, то український парламент повинен був отримати для вивчення і обговорення звіт Уряду найпізніше 26 листопада, – наголошує М. Томенко. – На сьогодні звіту Уряду до Верховної Ради не надходило, а тому у комітетах це питання не обговорюватиметься. Таким чином: по-перше, у справі звіту Уряду вже порушено Закон України. І по-друге, ця ситуація це ще раз підтверджує, що А. Яценюк налаштувався на проведення 11 грудня у парламенті власного піар-шоу”.