На Черкащині привітали військовослужбовців

5 Грудня 2015 21:05

aee87dfc-2951-4b3d-b9b0-94111e118264Відзнаки та слова вдячності. На Черкащині привітали військовослужбовців. Цієї неділі традиційно відзначатимуть День Збройних Сил України.

Урочистості з нагоди свята відбулися в обласній філармонії. Хвилиною мовчання тут ушанували полеглих побратимів. У боях на Сході лише Черкащина втратила 114 військовиків.

– Нині українське військо – це мільйони патріотів, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Їхні імена та історії – на слуху, як і має бути. Вони – справжні Герої. От узяти Олександра Могилястого. Він серед перших черкащан, нагороджених відзнакою начальника Генштабу. Виводив із оточення побратимів. А зараз служить у полку спецпризначення високомобільних десантних військ. Або Сергій Червяцов. Теж наш земляк. Тричі міг піти на ротацію. Але добровільно продовжував службу, щоби не лишати своїх товаришів. І зараз він під Маріуполем. На такі вчинки спроможні лише українці, лише черкащани. Це – в нас у крові. Від дідів-прадідів. І ми пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя в бою. Зараз Україна – справжній форпост Європи.

Очільник області подякував військовослужбовцям за найнадійніший тил, а також їхнім рідним – за терпіння та підтримку. А ще – волонтерам і благодійникам.