Біллборд, який упав на людей в Черкасах, хитався півроку

7 Грудня 2015 07:00
фото ДСНС України в Черкаській області

фото ДСНС України в Черкаській області

Рекламний білборд в Черкасах на перехресті вулиць Гоголя-Смілянська хитався півроку, перш ніж упасти на людей вранці 6 грудня. Тоді постраждало дев’ятеро осіб, із них шпиталізовано – п’ять. Серед травм постраждалих – забої.

“Біллборд був приварений на “прихватках”. Торгівці кажуть, що він уже півроку хитається. Говорили, попереджували – нікому не було діла”, – розповів журналістам Сергій Доманов, очевидець події.

“По цьому об’єкту надходили скарги, що він скрипить і хитається. Ми зверталися до власника. Ситуація банальна і полягає в тому, що ця рекламна споруда розміщена тут узагалі без жодного дозволу. Є рішення виконкому про демонтаж цієї споруди, виділені кошти на демонтаж цієї споруди. Але рішенням суду власник заборонив проведення демонтажу, – зазначив начальник управління інспектування департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міськради Олександр Давиденко. – Тому ця споруда тут стояла. Наша юридична служба працювала, щоб скасувати рішення суду і провести демонтаж”.

Власник біллборду – рекламна компанія “Олекс” (зокрема, одна зі структур – ПП “Вересень+”). “У них багато об’єктів без дозволу по місту розміщено, – зізнався Давиденко. – Є рішення про їх демонтаж”.

Директор РА “Олекс” – Сергій Кудактін, колишній очільник фракції партії УДАР у Черкаській міській раді. Після інциденту зізнався – він у шоці, бо буревії біллборд витримував. Припускає, що опору могло щось розхитати. Стосовно ж незаконності встановлення об’єкта Кудактін сказав таке:

“Через те, що виконавчий комітет у зв’язку з політичними перипетіями ніяк не може толком зібратися, він не приймає рішення про вибачу дозволу. Але всі судові інстанції пройдено, аж до вищого спеціалізованого адмінсуду, які говорять про те, що його треба узаконити, бо стоїть на законних підставах”.

За попередньою інформацією ДСНС України в Черкаській області, причиною падіння конструкції став сильний порив вітру.

banner