Черкаський “Азот” проводить масштабний капремонт на виробництві азотної кислоти

10 Грудня 2015 14:30
Фото надано прес-службою ПАТ "Азот"

Фото надано прес-службою ПАТ “Азот”

На Черкаському “Азоті” OSTCHEM триває масштабний плановий капітальний ремонт у цеху М-5 з виробництва неконцентрованої азотної кислоти. Загальний обсяг капіталовкладень, спрямованих на реалізацію запланованих організаційно-технічних заходів, складає понад 3 мільйони гривень, інформують у прес-службі ПАТ “Азот”.

Капітальний ремонт не позначився на технологічному процесі. Цех М-5 продовжує виробляти продукцію – азотну кислоту. Зараз на максимальному навантаженні працюють сім агрегатів, забезпечуючи продукцією свого основного споживача – цех М-9 з виробництва аміачної селітри.

“Виконання всіх заходів, передбачених програмою капремонту, дозволить нам збільшити продуктивність обладнання за рахунок відновлення його початкового ресурсу. Водночас ми забезпечимо ефективну роботу цеху та інших виробництв, які технологічно з ним пов’язані та задіяні у випуску мінеральних добрив”, – зазначає Віталій Скляров, Голова Правління ПАТ “АЗОТ”.

Програмою капремонту агрегату 7/2 передбачено ремонт газотурбінної установки ГТТ-3М із заміною направляючих і робочих лопаток проточних частин компресора й турбіни. Також буде відремонтовано розгінний двигун 2 ФАЗ-800 із заміною обмоток статора й ротора.

Одночасно триває і ремонт технологічної частини агрегату з виробництва азотної кислоти. Зокрема контактного апарату, де замінять підтримуючий пристрій каталітичної системи та саму каталітичну систему.

Крім того, спеціалісти проведуть діагностування, ремонт і гідравлічні випробування котла-утилізатора, розташованого під контактним апаратом. Насамперед буде замінено футеровку і близько 18 метрів трубопроводу нітрозних газів.

Нагадаємо, Черкаський “Азот” працює на максимальному навантаженні. Сьогодні вітчизняні сільгоспвиробники забезпечуються основними видами добрив, які виробляє підприємство: аміачною селітрою, карбамідом, карбамідо-аміачною сумішшю (КАС).