Юним черкащанам обіцяють проїзд у тролейбусі за 75 копійок

10 Грудня 2015 17:11

imageУ наступному році черкаські школярі й студенти отримають можливість їздити в комунальному громадському транспорті за вдвічі дешевшою ціною. Про це повідомив мер Черкас Анатолій Бондаренко під час зустрічі з громадськістю.

За його словами, кошти для компенсації 50 % вартості проїзду для цієї категорії населення планується передбачити в бюджеті міста на наступний рік.

Можливість здійснення такого фінансування передбачать у Програмі розвитку міського електротранспорту в м. Черкаси на 2016-2020 рр. Як розповіли в управлінні транспорту департаменту житлово-комунального комплексу, її проект винесуть на розгляд виконавчого комітету найближчим часом, але заключне слово – за депутатами міської ради.

Зараз же питання затвердження здешевленого тарифу вивчає департамент економіки та розвитку.

Нагадаємо, цього року виконавчий комітет Черкаської міської ради ухвалив рішення, яким установив вартість проїду в тролейбусах на рівні 1,50 грн. Тож, за словами головного спеціаліста управління транспорту Віталія Москаленка, розглядається два варіанти практичного втілення цього питання: чи то шляхом внесення змін до чинного рішення, чи то ухвалення нового.

Разом із тим, у Черкасах продовжують діяти проїзні квитки для цієї категорії населення. Учні шкіл зможуть його придбати за ціною 30 грн (на місяць), для студентів він вартуватиме 45 грн. Купити їх можна на першому поверсі Будинку торгівлі.