Владі варто зосередитися, щоб українці мали безвізові умови для відпочинку, а не для заробітчанства в Європі, – Томенко

18 Грудня 2015 14:24
apostrophe.com.ua

apostrophe.com.ua

Говорячи про звіт Єврокомісії про готовність України до безвізового режиму, народний депутат Микола Томенко зауважив, що хотілося б, щоб українці мали безвізові умови для відпочинку, а не для заробітчанства в Європі.

“Безвізовий режим – це добра справа, але складається так, що непрофесійність і бездіяльність уряду в соціально-економічній сфері призвела до того, щоб абсолютна більшість громадян скористається цим для виїзду на заробітки, а не на відпочинок, – зазначив Томенко черкаським журналістам на ОДТРК “Рось”. – Тому владі варто сконцентруватися не на тому, щаб забезпечити європейську економіку дешевою робочою силою та сировиною. А на створенні конкурентної національної економіки, робочих місць із гідною заробітною платнею”.

До речі, нагадав Томенко, бюджетні нововведення уряду у сфері науки й освіти призведуть до ще більшого відтоку молодих науковців й учених на роботу за кордон.

“Отож, безвізовий режим – справа добра. Але за умови, коли українці використовуватимуть цей інструмент для відпочинку, мандрівок, оздоровлення, а не для заробітчанства чи виживання”, – резюмував Микола Томенко.