Черкащина відбудувала “свої” три будинки у Сватовому

22 Грудня 2015 18:02

385042501Один триповерховий та два п’ятиповерхових будинки у Сватовому, що на Луганщині, повністю відбудовані після вибуху на місцевій військовій базі ще на початку грудня. Їх ремонтом опікувалися черкащани, повідомляють в ОДА.

Тут замінили дах, поставили нові склопакети та провели інші необхідні відновлювальні роботи за оборотні кошти підрядної організації. Це близько 1,2 млн грн., які згодом відшкодують з державного бюджету, повідомив заступник директора Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації Віталій Полтавець. Він додав, з обласного бюджету на відбудову Сватовому виділили 160 тисяч гривень на будівельні матеріали та 25 тисяч гривень допомоги.

– Внаслідок пожежі та подальших вибухів на складі боєприпасів, що сталися в місті 29 жовтня, ушкоджень зазнали чи не всі будівлі. Тож, щоб допомогти місту відновитися, усі регіони України зголосилися провести необхідні ремонтні роботи, – говорить Віталій Полтавець. – За кожною областю закріпили відповідну кількість будинків, які потребували ремонту. У грудні відновлювальні роботи в Сватовому майже завершилися.