Квітень чи грудень? До кінця робочого тижня буде аномально тепло

22 Грудня 2015 08:43
slovovolyni.com

slovovolyni.com

За прогнозом, до кінця робочого тижня на Черкащині переважатиме сонячна та аномально тепла погода, яку формуватиме антициклон із Середземного моря. Середня добова температура повітря перевищить кліматичну норму на 8-10º, а сама погода буде нагадувати швидше початок квітня, ніж грудень, повідомляють у Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Упродовж доби спостерігатиметься позитивна температура повітря: вночі 1..6º, вдень 5..10º тепла, істотні опади не очікується. Впродовж 22-23 грудня місцями спостерігатимуться пориви вітру 15-20 м/с.

Загалом друга декада грудня, як і перша, виявилася аномально теплою (на 4° вище норми) та із суттєвим недобором опадів. Варто відмітити, що незважаючи на нетипово теплу погоду, історичних максимумів дня та місяця не досягнуто. Абсолютний рекорд грудня 14,5° тримається із 6 грудня 1986 року. При цьому, амплітуда температури повітря становила від 7° морозу до 8° тепла. Із небезпечних явищ були часті тумани, відкладання ожеледі та посилені вітри, які всередині декади досягали 17-21 м/с.

Із 26 грудня прогнозується зміна синоптичних процесів із західних на північні. Циклонічний характер погоди зумовить збільшення хмарності, періодичні опади та поступове зниження температури повітря.