Лауреатами премії Симоненка-2015 стали миколаївський та канівський поети

13 Січня 2016 08:27

Літературні премії ім. Василя Симоненка вручали 12 січня в Черкаській обласній філармонії.

Лауреатом у номінації “За кращу першу поетичну збірку” визнано Олександра Кучеренка (Олександра Обрія) з Миколаєва за збірку поезій “Абетка юності”. У номінації “За кращий художній твір” лауреатом став Микола Шамрай (с. Пекарі Канівський район) за збірку поезій “Клятва грому”.

Фото Олександра Костирка

Фото Олександра Костирка

За здобуття премії за підсумками 2015 року боролося зо два десятки літераторів.Фінансовий еквівалент літературної премії ім. Василя Симоненка склав 15 тисяч гривень.

Всеукраїнська літературна премія імені Василя Симоненка встановлена Черкаською обласною радою та облдержадміністрацією за підтримки Національної спілки письменників України, Всеукраїнського товариства “Просвіта” ім. Т.Г. Шевченка та Ліги українських меценатів з метою вшанування пам’яті поета-гуманіста Василя Симоненка, популяризації його імені й творчості, для заохочення професійних і непрофесійних літераторів до творчих пошуків у галузі літератури, до написання високохудожніх літературних творів громадянського звучання, спрямованих на побудову незалежної демократичної України.