В Черкаській ОДА пояснили, куди поділися 16,5 млн. грн. на відбудову театру

13 Січня 2016 20:02
Глядацька зала Черкаського обласного театру, яка найбільше постраждала від пожежі 1 липня 2015 року, зараз засипана снігом - в ОДА не встигли овоїти бюджетні кошти божай на накриття театру

Глядацька зала Черкаського обласного театру, яка найбільше постраждала від пожежі 1 липня 2015 року, зараз засипана снігом – в ОДА не встигли овоїти бюджетні кошти божай на накриття театру. Фото Олександра Гуменного

Черкаська ОДА не встигла освоїти 16,5 млн. грн. бюджетних коштів, які надійшли на реконструкцію обласного музично-драматичного театру наприкінці грудня 2015 року. Як пояснив заступник директора департаменту капітального будівництва ОДА Віталій Полтавець, для освоєння такої суми до кінця року підряднику було надано лише 6 днів.

“На жаль, за такий короткий термін не було можливості ні освоїти ці кошти, ні провести роботи, – констатував Віталій Петрович. – Були пропозиції щодо того, яким чином Департамент, як замовник робіт, і фірма ПМ “Арсенал”, як виконавець робіт, можуть використати 30 % авансованих коштів, однак не було досягнуто відповідної домовленості з Казначейською службою. Ми не змогли зробити аванс перехідним, що становив близько 4,5 млн грн. Водночас зазначу, що це б дало можливість тимчасово накрити драмтеатр, щоб уникнути негативного впливу опадів, снігу тощо. За ці 6 днів ми змогли використати півмільйона, решту, як передбачається бюджетним законодавством, повернули до держбюджету”.

Полтавець зазначив також, що наразі ведеться робота щодо пошуку додаткових коштів в районах та містах області.

“Ми знову 11 січня цього року направили на КМУ відповідне звернення про надання коштів на ліквідацію надзвичайних ситуацій, а саме 15 900 грн та подали ще раз звернення про повну реконструкцію драматичного театру”, – сказав він.

Зараз ведеться робота з підготовки документів, готуються проекти, працює архітектурна група, відповідно проводитимуться громадські обговорення, після чого оберуть найкращий проект, інформують у прес-службі ОДА. Планується також облаштувати біля театру площу.

“Тільки-но прийдуть кошти, почнемо відбудовувати театр, – сказав заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль. – Очікуємо, що це відбудеться в березні. Водночас у черговий раз звертаємося до міста Черкаси з проханням виділити з міського бюджету хоча б 1 млн грн. на реконструкцію, враховуючи, що з обласного бюджету вже було виділено 996 тис. грн.”.

Нагадаємо, нещодавно актор Черкаського обласного театру Олександр Гуменний оприлюднив фото вщерть засипаного снігом згорілого 1 липня 2015 року театру.