На Черкащині встановлюють спеціальні “зимові” дорожні знаки

15 Січня 2016 08:29

IMG_2840Служба автомобільних доріг Черкаської області спільно з ДП “Черкаський облавтодор” встановлює спеціальні дорожні знаки для безпечного проїзду автомобільними дорогами загального користування області в зимовий період та для попередження заторів у русі на складних підйомах і спусках.

Це, зокрема, такі знаки: 4.19 “Рух із застосуванням ланцюгів проти ковзання” і табл. 7.12 “Ожеледиця”, що обумовлюють необхідність обладнання автомобілів додатковими протиковзальними засобами при сильних снігопадах та ожеледиці.

Загалом планується встановити 132 таких дорожніх знаки. На сьогодні їх вже встановлено на ділянках доріг Н-08 (Бориспіль – Дніпропетровськ – Запоріжжя (через Кременчук) км 118і Н-16 (Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань) км 4.

У разі потрапляння у затор під час ускладнення погодних умов, пов’язаних із сильними опадами у вигляді снігу, водії можуть звернутися за допомогою до: Державної служби України з надзвичайних ситуацій за телефоном 101 (цілодобово), диспетчер САД у Черкаській області за телефоном: (0472) 71-45-34 (цілодобово).