Прокуратура проспала з поверненням паркової землі у Черкасах поряд з пансіонатом брата губернатора

17 Січня 2016 13:17

1219264173_sosnivka_0Суд не повернув Черкаській міській раді 0,3 га рекреаційних земель через сплив позовної давності. Про це свідчить рішення Соснівського райсуду м. Черкаси від 21 грудня, повідомляють “Наші гроші”.

У 2006 році Черкаська міськрада безоплатно віддала у власність Галини Криворучко, Тетяни Ганчук і Надії Уткіної ділянки по 0,1 га для будівництва і обслуговування жилих будинків по вул. Золотоніській у Черкасах.

Надалі ці ділянки через Ірину Сініцину та Андрія Ганчука були перепродані Наталії Миколаївні Кравченко. Людина з таким ПІБ очолює департамент фінансів Черкаської облдержадміністрації.

Суд дійшов висновку, що земля була виділена з порушенням, оскільки міська рада фактично змінила цільове призначення ділянок рекреаційного призначення на приватну житлову забудову. Хоча це лісопаркова зона загального користування, яка не підлягає передачі у приватну власність.

Більше того, при виділенні ділянок не розроблялося містобудівне обґрунтування. Крім того, проекти землеустрою не пройшли погодження державного природоохоронного органу, а ґрунтуються виключно на висновках відділу екології та раціонального природокористування виконкому міськради.

Оскільки прокуратурі було відомо про це порушення ще у 2006 році суд відмовився витребувати 0,3 га з незаконного володіння Кравченко через сплив позовної давності.

Нагадаємо, у 2006 році Черкаська міськрада погодила безоплатне виділення ділянок під забудову між вулицями Золотоніською, Грузиненка, Ціолковського та Мініна і Пожарського (мікрорайон «Соснівка»). Загалом йдеться про 8,79 га лісопаркової зони неподалік від р. Дніпро.

Зауважимо, що неподалік, по вул. Грузиненка, 7/2, брат голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка Радислав Ткаченко на ділянці площею 0,49 га зводить пансіонат сімейного типу. Він став власником цього незавершеного будівництвом пансіонату за рішенням суду 2009 року.