Беліз почав скуповувати черкаські землі

19 Січня 2016 16:38
brovary.pravo-znaty.org.ua

brovary.pravo-znaty.org.ua

Народний депутат України Микола Томенко звернувся до Генерального прокурора В. Шокіна з проханням розслідувати незаконну зміну власників СТОВ «Богодухівське», що знаходиться в селі Богодухівка Чорнобаївського району Черкаської області.

Зокрема, до нього як до народного депутата звернулись учасники Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Богодухівське», сільський голова села Богодухівка та представники Чорнобаївської райдержадміністрації з проханням допомогти у вирішенні наступної ситуації.

Як повідомляють учасники СТОВ, 11 січня 2016 року невідомий громадянин, Лісовий Сергій Еваристович, подав до державного реєстратора відомості про зміну складу засновників та місце знаходження СТОВ «Богодухівське», після чого у Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань були внесені нові, неправдиві відомості, де засновником значився Лісовий С.Е., а місцезнаходження СТОВ «Богодухівське» змінено на: м. Біла Церква, вул. Київська, б 113.

Як повідомляють учасники СТОВ «Богодухівське», Лісовим С.Е. до Державного реєстру були надані наступні документи: реєстраційна картка Ф.3 від 11.01.2016 р., статут СТОВ «Богодухівське» в новій редакції 2016 року., протокол №5 від 06.01.2016 р., додаток до протоколу №5 від 06.01.2016 р., договір купівлі-продажу №1 від 06.01.2016 р. Проте, заявники наголошують на тому факті, що директор СТОВ «Богодухівське» Ворона О.М., який має право підпису, не підписував Довіреність від 06.01,2016 р. та картку Ф.3 від 11.01.2016 р.

Засновники СТОВ «Богодухівське» (Зінченко С.О., Родик В.А. та Бумар Т.Ф.) підкреслюють, що жодних договорів та домовленостей щодо купівлі-продажу своїх часток в статутному капіталі товариства з даною особою, Лісовим С.Е. не укладали та не підписували ніяких документів, в тому числі, заяв про вихід зі складу засновників товариства та передачі своїх часток Лісовому С.Е. чи іншим особам.

Також учасники СТОВ «Богодухівське» повідомляють, що під час підробки вказаних документів Лісовий С.Е. використовував печатку, яка ще в 2009 році була здана в дозвільні органи і з того часу товариством не використовувалась, про що є інформація в дозвільній системі Чорнобаївського району. За даними Чорнобаївської районної державної адміністрації, за даним фактом 12 січня 2012 року було відкрите кримінальне провадження № 12016250280000019.

Крім того, заявники повідомляють, що 14 січня 2016 року до Єдиного державного реєстру були внесені нові зміни до відомостей, за якими прізвище Лісового С.Є., як засновника, було змінено на Компанію «АМТЕК ХОЛДІНГЗ ЛТД», а адресу змінили на: Беліз, м. Беліз, Беліз-сіті, Майлз Норзерн Хайвей, 11/2, Беліз. Того ж таки дня, як зазначено у зверненні Чорнобаївської райдержадміністрації, районним судом було прийнято ухвалу про арешт майна та корпоративні права СТОВ «Богодухівське» та заборонено держреєстратору вносити зміни, пов’язані із зміною засновників та керівників підприємства, зміну адреси та проведення інших реєстраційних дій.

У своєму зверненні сільський голова села Богодухівка Олашина Ірина Олександрівна наголошує на тому, що СТОВ «Богодухівське» з 2000 року забезпечує роботою 250 осіб і вже протягом 16 років надає фінансову та матеріальну допомогу соціальній сфері села: школі, дошкільній установі, сільській амбулаторії та ін., а також є найбільшим платником податків до бюджету сільської ради та орендує 1200 паїв жителів села. Олашина І.О. повідомляє, що наслідком рейдерського захоплення вищезгаданого СТОВ стала наростаюча соціальна напруга в селі.

Народний депутат просить Генпрокуратуру негайно втрутитись у ситуацію та не допустити рейдерського захоплення даного підприємства.