Черкащан у соцмережі охопив “книжковий” флеш-моб

21 Січня 2016 19:23
gazeta.dt.ua

gazeta.dt.ua

Із учорашнього вечора черкаську публіку в соцмережі фейсбук охопила хвиля інтелектуального флеш-мобу із тегом #книжковийобмін – користувачам пропонують обмінюватися книгами.

Ідея полягає в обміні книжками і пропагує читання як альтернативний до використання смартфонів і інших гаджетів спосіб провести дозвілля. Зацікавлена особа має поширити зі своєї сторінки допис про готовність узяти участь в акції. Завданням є купити одну книжку і вислати її одному користувачу. Навзамін можна отримати понад десяток книжок – від інших долучених. Оскільки фейсбук об’єднує друзів із різних країн, то флеш-моб претендує на міжнародний статус.

Акція, власне, і прийшла з-за кордону – з Польщі. Ініціативу своєю польської колеги підтримала черкащанка Оксана Колісник. Поширила допис про книжковий обмін у своєму профайлі – і вже за кілька хвилин з десяток друзів підхопили “естафетну паличку”, виявивши бажання приєднатися.

658

“Ідея книгообміну заінтригувала і в результаті сподобалася, бо це своєрідний новий тип буккросингу. Книги відпускають мандрувати по світу і це дуже цікаво, бо соціальні мережі мають фантастичні можливості для втілення таких от ідей, – говорить керівник Черкаського буккросинг-клубу “Freebook” Людмила Солодка, яка теж долучилася до акції. – Звичайно, якщо мені дійсно пришлють таку величезну кількість книг, у себе в домашній бібліотеці тримати їх не буду, а віддам на інтерактивні полички буккросинг-клубу “Freebook”, яких у нас тепер достатньо і в Черкаському національному університеті, і в місті”.

Людмила додає, що серед її фейсбук-друзів відгукнулися книгомани не тільки з Черкас, а й з Канева, навіть Сербії й Аргентини.