Аномальний холод: до -25 у вихідні на Черкащині

22 Січня 2016 20:11
loveopium.ru

loveopium.ru

Минулої доби морози дещо послабилися на фоні випадіння невеликого снігу. Це відбулося під впливом більш теплих і вологих повітряних мас з Балтики. Проте це тимчасово і в найближчі 2 доби продовжиться надходження холоду зі Скандинавії. Уночі очікуються сильні морози, вдень помірні. Аномальний холод при відсутності опадів протримається до понеділка, інформують у Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Із синоптичної карти видно, що на погоду Черкащини посилюється вплив західного антициклону, тому хмарність чергуватиметься з проясненнями, переважатиме слабкий вітер. Морози посиляться вночі до 17-22°, місцями до 25°. Вдень температура буде в межах 10-15°. Підвищена вологість повітря та зниження температури будуть сприяти утворенню туманів в окремих районах області та паморозі на дротах і гілках дерев.

Дороги і тротуари залишаються слизькими, що потребує підвищеної уваги і обережності! В далеких поїздках необхідно враховувати аномально низький температурний фон суботи і неділі, коли середньодобова температура очікується в межах 16-17° морозу, що на 8-10° нижче кліматичної норми навіть для цього найхолоднішого періоду зими. Будьте обережні при виході на лід річок і водосховища – можливі масковані ополонки.