Черкаські рятувальники спільно з курсантами та волонтерами вирушили в рейд на кригу

23 Січня 2016 09:17

1Аби нагадати основні правила рибалкам щодо безпечного перебування на кризі  до них на кригу прийшли працівники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області, яким у цій справі погодилися допомогти волонтери та курсанти Інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

У п’ятницю 22 січня учасники рейду перевірили місця зимової риболовлі в обласному центрі, побувавши на річці Дніпро в районі пляжу “Бочка”. Рятувальники провели роз’яснювальну роботу серед місцевих рибалок щодо правил безпеки на льоду, ознайомили з основами надання першої медичної допомоги та вручили відповідні пам’ятки й листівки.

3На жаль, у жодного з рибалок не було рятувального жилета та мотузки довжиною 15-20 м з петлею на одному кінці та вантажем 400-500 г на другому. Не виявилося у них і так званих підручних засобів (два великих цвяхи або ніж), за допомогою яких у разі потрапляння під лід легше буде врятуватися. До того ж, деякі з рибалок пробивають лунки через 2-3 метри одна від одної, хоча необхідно витримувати відстань не менше 5-6 метрів. Грілися чоловіки теплим чаєм та кавою, проте, як вони зазначили, часто їх “колеги” зігріваються міцнішим – спиртними напоями. А саме алкоголь уповільнює у людини відчуття небезпеки і призводить до лиха.

Рятувальники сподіваються, що рейд пройшов не даремно, а поради фахівців Служби порятунку “101” дійшли до свідомості любителів підльодної риболовлі і надалі вони вже не будуть так легковажно ставитися до безпеки власного життя.