Черкаський інститут пожежної безпеки співпрацюватиме із литовською Школою пожежних рятувальників

26 Січня 2016 14:30
fire.ck.ua

fire.ck.ua

Двосторонній договір про співпрацю із Школою пожежних рятувальників департаменту Пожежної безпеки та порятунку при МВС Литви підписали представники делегації Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ЧІПБ.

Делегація Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України у складі двох полковників с. ц. з. : начальника факультету оперативно-рятувальних сил кандидата технічних наук, доцента Євгена Качкара та заступника начальника кафедри техніки цього ж факультету кандидата технічних наук, доцента Сергія Стася повернулася із службового відрядження з Вільнюса (Литовська Республіка), проінформували в ЧІПБ.

Візит представників ЧІПБ до балтійської країни тривав з 20 до 24 січня та мав на меті підписання двостороннього договору про співпрацю із Школою пожежних рятувальників департаменту Пожежної безпеки та порятунку при Міністерстві внутрішніх справ Литовської Республіки.

Підписана угода має однакову цінність для обох навчальних закладів, адже надасть можливість планувати і проводити спільні науково-дослідні роботи з актуальних питань та проблем, обмінюватися фахівцями, науково-професорським складом, проводити стажування співробітників, курсантів і студентів, публікувати наукові статті у наукових збірниках.

Також під час візиту до Литовської столиці Є. Качкар та С. Стась познайомилися із діяльністю самої Школи, відвідали Центр пожежних досліджень та Єдиний центр допомоги 112.