Канівські депутати не хочуть фінансувати вище професійне училище

28 Січня 2016 17:35
proftekhosvita.org.ua

proftekhosvita.org.ua

Депутати Канівської міської ради відмовились прийняти на баланс міста Канівське вище професійне училище №23. За відповідне рішення вони проголосували на сьогоднішній сесії міської ради, інформує «Kanos».

Відзначимо, що в ході розгляду даного питання, депутатам було запропоновано визначитись стосовно двох проектів рішень: прийняти училище на баланс міста на квартал; відмовити у прийнятті на баланс взагалі.

У результаті голосування, за перший варіант проголосував лише міський голова Ігор Ренькас, в той час як 23 депутати висловились проти, а 4 утримались.

Нагадаємо, ситуацію с Канівським ВПУ директор навчального закладу Павло Кулинич називає на межі з катастрофою: рахунки навчального закладу заблоковані, заробітна плата станом на 15.01.2016р. (аванс) не нарахована і не виплачена, угоди на надання послуг по постачанню тепла, електроенергії, води укласти не можуть. Усе через те, що училище нема кому фінансувати. Держава переклала утримання профтехосвіти на “плечі” місцевих бюджетів. У випадку з Канівським ВПУ – заклад на баланс не ставить ні місто, ні область.

Зі згаданої проблеми до керівника уряду звернувся народний депутат Микола Томенко.