У Черкасах вітали ветеранів пожежної охорони

29 Січня 2016 19:26
fire.ck.ua

fire.ck.ua

Сьогодні в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України вітали ветеранів пожежної охорони зі святом.

Саме цього дня з 1995 по 2004 рік відзначали День працівників пожежної охорони. Згодом, згідно Указу Президента України від 27 серпня 2004 року замість нього було встановлено професійне свято «День працівників цивільного захисту», яке пізніше отримало назву «День рятівника» і щороку відзначається 17 вересня. В останні роки відповідно до наказу МНС України від 28 січня 2009 року № 58 в органах та підрозділах цивільного захисту встановлено «День вшанування ветеранів та пенсіонерів пожежної охорони».

f3f30e84-715e-41fe-a92c-4c18ee4e7762

fire.ck.ua

Тож заступник начальника інституту з персоналу полковник с. ц. з. Сергій Сотник під час урочистостей привітав присутніх ветеранів із святом та наголосив: «Ми пишаємося тим, що нам випала можливість працювати з вами і бути послідовниками ваших добрих справ. Ваша мудрість та досвід допомогли підготувати не одне покоління фахівців рятувальної справи. Нехай доля подарує вам на довгі роки міцне здоров’я і благополуччя, любов і повагу близьких людей, твердість духу і впевненість у завтрашньому дні».

Також під час зустрічі присутні обрали голову Ради ветеранів інституту. За підсумками голосування ним став працівник навчального закладу Петро Заїка.