Під час обшуку на комунальному підприємстві в Черкасах виявили 227 печаток, серед яких – печатки МВС та столичного ГУ юстиції

15 Лютого 2016 12:03
фото з фейсбуку Владислава Пустовара

фото з фейсбуку Владислава Пустовара

227 (!)  печаток, серед яких: печатки Міністерства внутрішніх справ України, Головного управління юстиції в м. Києві, реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві, Державної податкової інспекції м. Черкаси, печатка філії комерційного банку, печатки приватних нотаріусів, органів самоорганізації населення, громадських організацій, страхових компаній виявили оперативники під час обшуку на КП “ЧЕЛУАШ”.

Про це сьогодні у своєму фейсбуку повідомив в.о. начальника ГУ Нацполіції в Черкаській області Владислав Пустовар.

“Проведений наприкінці минулого тижня обшук на комунальному підприємстві “Челуаш” приніс ще чимало дійсно “цікавих” знахідок. Обшук проводився по кримінальному провадженню, відкритому за фактом привласнення державних коштів службовими особами комунального підприємства, яке розслідується слідчими слідчого управління Нацполіції в Черкаській області, – зауважив Пустовар. –

Під час обшуку в одному з приміщень підприємства, яке за твердженням керівництва здавалось в оренду, оперативники управління захисту економіки виявили стоси установчих документів на різні ТОВ та ПП з різними напрямками діяльності, копії паспортних даних громадян та 227 печаток, серед яких: печатки Міністерства внутрішніх справ України, Головного управління юстиції в м. Києві, реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві, Державної податкової інспекції м. Черкаси, печатка гербова паспорта України, печатка філії комерційного банку, печатки приватних нотаріусів, органів самоорганізації населення, громадських організацій, страхових компаній та кліше з підписами.

Вся документація та печатки вилучені та долучені до матеріалів слідства, призначено ряд експертиз. Правоохоронці встановлюють, коли та яким чином виявлена документація та печатки потрапили на територію підприємства, кому вони належать та яке відношення до них мають службові особи підприємства”.

Нагадаємо, 2 лютого спільними силами слідчого управління ГУ Нацполіції в Черкаській області та Управління захисту економіки було обшукано кабінети чиновників Черкаської міської ради. За словами в.о. начальника ГУ Нацполіції в області Владислава Пустовара, в результаті спільних дій вилучено багато «цікавої» документації. Також вилучено штампи та печатки різних комерційних структур та фіктивних підприємств, через які проводилося відмивання бюджетних коштів.

За інформацією ЗМІ, слідчі дії проводилися в кабінетах начальника департаменту ЖКГ Черкаської міської ради Андрія Наумчука та начальника управління вуличної інфраструктури Сергія Отрешка.

Згодом виявилося, що службовці міськвиконкому привласнили мільйон гривень з міського бюджету через внесення фіктивних відомостей до офіційних документів.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України