“Висока візантійська політична традиція” в Україні живе й перемагає, – нардеп про голосування за відставку Яценюка

16 Лютого 2016 21:12
kp.ua

kp.ua

“Висока візантійська політична традиція” в Україні живе й перемагає!”, – емоційно прокоментував народний депутат Микола Томенко голосування Верховної Ради по відставці прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Парламент не відправив уряд Яценюка у відставку, хоча раніше й визнав діяльність Кабміну незадовільною. “За” висловлення недовіри уряду проголосували 194 депутатів при необхідних 226.

“Як я і прогнозував, сьогоднішні голосування читалися як для досвідчених людей. Незадовільна оцінка уряду – так, відставка – ні. Коротенько про статистику “шоу”, яке призведе до ще більшої ненависті людей до всієї влади. Отож, Гройсман – утримався, БПП після палкої промови Луценка – за 97, НЕ ПІДТРИМАЛИ ВІДСТАВКУ 39 ДЕПУТАТІВ, ОПОблок – за – 8 з 48 депутатів, У Радикальної партії 15 з 21, Відро -0… Отож, Яценюк, Коломойський, Ахметов і правильні люди з провладних фракцій легко обіграли народ і частину наївних депутатів, які з вчорашньої ночі запостили весь простір радісними новинами про відставку”, – написав Томенко у своєму фейсбуку.

Як пише “Українська правда”, згідно з законодавством, питання про відповідальність Кабінету міністрів не може розглядатися Верховною Радою більш ніж один раз протягом чергової сесії, а також протягом року після схвалення програми діяльності Кабінету міністрів.