Черкаські студенти й школярі їздитимуть у тролейбусах за півціни

23 Лютого 2016 16:06
imageУже за півтора місяці всі черкаські школярі й студенти зможуть їздити в тролейбусах за ціною, яка на 50 % менша загальної вартості квитка. Зважаючи на те, що вартість проїзду в тролейбусах Черкас становить нині 1,5 грн., то студентська й учнівська молодь їздитиме в цьому транспорті за 75 копійок. Наразі розпочата процедура розгляду та прийняття регуляторного акту. Рішення про це ухвалили сьогодні на засіданні виконавчого комітету, інформують у Черкаській міськраді.

Як повідомила під час розгляду цього проекту рішення заступник директора департаменту економіки та розвитку Людмила Гуріненко, різницю в тарифі КП “Черкасиелектротранс” компенсуватимуть за рахунок міського бюджету. На ці потреби в головному кошторисі Черкас заклали близько 835 тисяч гривень.
Утім, не всім членам виконкому така ініціатива здалася доцільною. На думку Сергія Гончара, подібні пільгові програми гальмують “розвиток тролейбусного сполучення в місті”.
“Якщо ми хочемо запровадити таку пільгу в Черкасах, її потрібно монетизувати, – зауважив він. – Така схема й далі заганяє підприємство в прірву, у них немає стимулу працювати”.
Разом із тим, у Черкасах продовжують діяти проїзні квитки для цієї категорії населення. Учні шкіл можуть придбати їх за ціною 30 грн (на місяць), а от для студентів він вартуватиме 45 грн. Купити їх можна на першому поверсі Будинку торгівлі.