Бондаренко зробив усе, щоб не декомунізувати місто насправді, – депутат

24 Лютого 2016 09:28
format.cn.ua

format.cn.ua

Розпорядження міського голови Черкас Анатолія Бондаренка про перейменування 62 вулиць у Черкасах, підписане 22 лютого, має сумнівну юридичну силу.

Таку думку висловив депутат Черкаської облради Юрій Ботнар (ВО “Свобода”).

“Анатолій Бондаренко зробив все, щоб не декомунізувати місто насправді. По-перше змінено не всі топоніми. По-друге (і найголовніше) відповідне розпорядження було підписане 22 лютого, в той час, коли відповідний Закон зобов’язував його ухвалити рішення про перейменування до 21 лютого. Тож нині це розпорядження міського голови, як він, певно, і хотів, має сумнівну юридичну силу, – зазначив Ботнар у своєму фейсбуку. – Нині вся надія на перейменування зкомунізованих черкаських топонімів лежить на голові Черкаської ОДА. По-третє, Анатолій Бондаренко, попри мої заклики та нагадування, знехтував настановами виборців “Свободи”. Саме тих виборців, що більшістю своєю підтримали його у другому турі виборів не посаду міського голови”.

Бонтар зауважив, що надсилав свої пропозиції до перейменування, які базувались на трьох основних принципових засадах: 1) за основу було взято пропозиції топонімічної комісії; 2) окремі назви, які пропонувалось давати на честь конкретних загиблих бійців, я пропонував називати на честь підрозділів чи збірних понять російсько-української війни (90-го десантного батальйону, Військових лікарів тощо); 3) окремі пропозиції стосувались саме вшанування видатних націоналістів-державників: Олени Теліги, Юрія Іллєнка, Анатолія Лупиноса, Степана Бандери тощо.

“Сьогодні ігноруються пропозиції щодо перейменувань вулиць, завтра ігноруватимуться пропозиції з розвитку Черкас, подані свободівцями, як ігнорував їх минулого скликання “батько для своїх депутатів” Олександр Радуцький”, – резюмував депутат.