Томенко вимагає перевірити, хто дозволив “Черкасиобленерго” не платити податки

26 Лютого 2016 20:13
pro-vincia.com.ua

pro-vincia.com.ua

Під час запису програми на Черкаській ОДТРК народний депутат Микола Томенко сказав про те, що, на жаль, в Україні немає проблеми відсутності грошей – є проблема несплати податків і зловживання бюджетними коштами.

Томенко розповів, що до нього звернулися представники державних комунальних і приватних підприємств Черкащини. За їх інформацією, ПАТ “Черкасиобленерго” відмовляє підприємствам області в реєстрації  податкових накладних, що означає – ПАТ не сплачує податку до міського бюджету та не повертає частину коштів державним комунальним і приватним підприємствам. Аргументи “Черкасиобленерго” прості, мовляв, маємо “дах” в Адміністрації Президента і найвищих кабінетах Києва, тому можемо собі дозволити не сплачувати податки.

Микола Томенко проінформував, що звернувся до генерального прокурора, прем’єр-міністра України та до керівника фіскальної служби з поясненнями, чи дійсно в Україні діє система оподаткування, де простий народ має сплачувати всі податки, а “блатні” можуть і не платити.

“Така ситуація із “Черкасиобленерго” – ще один приклад того, що коли навести лад зі сплатою податків в Україні, то на вирішення головних соціально-економічних питань вистачить грошей і без кредиту МВФ”, – підсумував Томенко.