Старт “нової поліції” в Черкасах: урочиста присяга і “мовний” конфуз (фоторепортаж)

1 Березня 2016 12:22

Сьогодні в Черкасах офіційно з’явилася нова поліція. 256 патрульних прийняли присягу на вірність народові України. “Полісмени” пройшли жорсткий відбір і 3-місячне навчання. Вже сьогодні о 21 годині вирушать на перше патрулювання. Очолив “нову поліцію” в Черкасах, як уже повідомлялося, комбат “Київ-1” Вадим Лисничук.

DSC07323_новый размер

DSC07320_новый размер

Серед патрульних Черкас – 22 учасники бойових дій в зоні проведення АТО та 32 дівчини. Всього 21 екіпаж.

Очільник черкаських патрульних Вадим Лисничук

Очільник черкаських патрульних Вадим Лисничук

Участь в офіційній церемонії взяли заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич, керівництво області й міста.

Під час свого виступу-звернення до патрульних-новобранців Фацевич “відзначився” – свою промову він почав виголошувати російською. “Українською мовою давай! Українською!”, – прокричав хтось із натовпу. Втім, Фацевича це не збентежило і він завершив промову словами “Слава Украине!”.

DSC07343+_новый размер

DSC07326_новый размер

Заступник голови Нацполіції привітав черкасців із “народженням” у місті патрульної поліції.

“Це молоді хлопці й дівчата, які вирішили почати зміни в країні, які пройшли відбір, навчання й сьогодні заступають на службу вам і на допомогу. Вітаю вас, бо це ваші діти, друзі й родичі, батьки й матері. Прошу вашої підтримки. Так, вони молоді і недостатньо досвідчені, але хочуть багато чого змінити в країні. Ось вона справжня реформа”, – сказав Фацевич.

DSC07328_новый размер

За словами начальника департаменту патрульної поліції України Євгена Жукова, патрульна машина буде присутня в кожному районі міста, щоб контролювати правопорядок у місті. Уже сьогодні перша рота вирушить на патрулювання.

DSC07339_новый размер