У “нову поліцію” Черкас запросили двох киян, – Аваков

1 Березня 2016 16:10
blogs.pravda.com.ua

blogs.pravda.com.ua

Черкаси стали п’ятнадцятим містом в Україні, де стартувала патрульна поліція. Про те, що сьогодні заступить на чергування 21 екіпаж патрульної поліції, пише у своєму блозі на “Українській правді” міністр внутрішніх справ Арсен Аваков:

Кращі з 5480 претендентів пройшли конкурс – 21 особа на місце. Потім – інтенсивна підготовка, тренінги та навчання.

“Начальником Управління патрульної поліції в Черкасах призначено майора поліції Вадима Лісничука. Він активний учасник євромайдану, який відразу після Революції Гідності вступив у добровольчий батальйон “Київ-1” та забезпечував правопорядок у столиці після Майдану. Одним із перших був відряджений в зону АТО. Брав участь у визволенні Миколаївки, Слов’янська, пройшов шлях від бійця добровольчого батальйону до командира батальйону “Київ-1″.

До патрульної поліції Черкас Вадим запросив двох працівників поліції з Києва – Олександра Даниленка та Андрія Майданика, – зазначив Аваков. –

Чому пишу про них окремо? Тому що це наші бойові товариші, які отримали поранення 31 серпня 2015 року під Верховною Радою під час вибуху гранати. Вони ризикували життям, захищаючи людей від втративших людську гідність і совість радикалів. Ці молоді люди – приклад вірності обов’язку і Присязі. На жаль, через поранення вони не можуть пройти конкурсний відбір в патрульну службу, але будуть працювати за вільним наймом. Їм завжди знайдеться місце в новій поліції!

Я вірю – Вадим, Андрій, Олександр і всі хлопці та дівчата з патрульної поліції Черкас – не підведуть!

Крок за кроком, рівняючись на кращих, ми будуємо Твою нову поліцію!”.