У ЧНУ підписали договір із Першою міською гімназією

4 Березня 2016 09:48

12806105_1985220285035643_4957305439849577931_nЧеркаський національний університет імені Богдана Хмельницького співпрацюватиме з міською гімназією №1 міста Черкаси. Угоду про це підписали та скріпили печатками перший проректор Василь Мойсієнко та директор гімназії Сергій Саєнко, інформуюь у ЧНУ.

Сторони домовилися про спільну діяльність у сфері освіти. Особлива увага приділялася питанню вивчення іноземних мов на сучасному етапі інтеграції України у багатомовну європейську спільноту. Учасники зустрічі зійшлися на думці про важливість творчої співпраці між вчителями іноземних мов гімназії та викладачами інституту іноземних мов. Прозвучали конкретні пропозиції стосовно проведення щорічних спільних засідань методичного об’єднання вчителів іноземних мов гімназії та кафедр інституту. Планується також залучення університетських викладачів до рецензування, підготовки матеріалів до публікації у педагогічній пресі. За допомогою науковців ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва проводитиметься узагальнення перспективного педагогічного досвіду.

Є можливість спільно організовувати на базі гімназії роботу літніх мовних таборів із використанням сучасних педагогічних технологій. Викладачі університету залучатимуться до практичних занять із гімназистами, учасниками IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із іноземних мов та III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН. Проводитимуться спільні позакласні заходи іноземними мовами.