Про черкаських волонтерок у зоні АТО ходять легенди

5 Березня 2016 13:09
ck-oda.gov.ua

ck-oda.gov.ua

Відомих активісток привітали в Черкаській ОДА. Їм вручили відзнаки з нагоди Міжнародного жіночого дня. Тут же обговорили з керівництвом області подальшу співпрацю.

Серед нагороджених – волонтери, освітяни, медики та ін. Їхню працю відзначили як на державному, так і на обласному рівнях, інформують у прес-службі ОДА.

“З більшістю ми давно знайомі та постійно спілкуємося по роботі, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Передовсім, дякую волонтерам – Оксані Циганок, Ларисі Когут, Лілії Усик, Вікторії Дорошенко та решті мужнім черкащанкам. Про них ходять легенди навіть у зоні АТО. А коли я слухаю їхні історії – приміром, хто як доправляв допомогу бійцям, – то розумію: не кожному чоловіку таке до снаги. От про Вікторію Дорошенко постійно чую багато хорошого від наших бійців у госпіталі. Вона справді повертає їх до життя. У нелегкий для країни українці, зокрема черкащанки, взяли на себе обов’язок – бути патріотами, волонтерами, справжніми захисницями. І недаремно весь світ пишається ними”.

Волонтерка зі Шполи Лілія Усик, мама трьох синів, каже, що все розпочалося ще з Майдану. Потім була передова в зоні АТО.

ck-oda.gov.ua

ck-oda.gov.ua

“Аби виконати поставлене завдання, інколи доводиться жертвувати часом і силами, – каже пані Лілія. – Але бажання допомагати не вичерпується, бо ми маємо боротися до кінця”.

Відома волонтерка Оксана Циганок додає: черкаське жіноцтво й надалі забезпечуватиме тут надійний тил.

“І хочеться бути слабкою жінкою, але, як кажуть, то хати горять, то коні скачуть, то Майдан, то АТО, – додає з усмішкою вона. – Але навіть якщо нам доведеться сісти за кермо танка, то ми будемо це робити по-жіночому ніжно”.