У Черкасах ліквідували “конверт” із обігом 48 мільйонів гривень

14 Березня 2016 14:00

дфсСпівробітники податкової міліції викрили у Черкасах групу осіб, які займалися конвертацією коштів і фіктивним підприємництвом. Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління ДФС у Черкаській області Микола Степанченко.

Він розповів, що ці особи надавали послуги з формування незаконного податкового кредиту з ПДВ та переведення безготівкових коштів у готівку десяткам реально діючим підприємствам Черкаської та Київської областей. Правопорушники створили і використовували 22 підприємства з ознаками фіктивності, частина з яких зареєстрована на підставних осіб. Для конвертації грошових коштів було відкрито 38 розрахункових рахунків у семи банківських установах. Орієнтовний обіг коштів по банківських рахунках підконтрольних підприємств склав близько 48 мільйонів гривень. За конвертацію коштів у готівку зловмисники отримували від 8 до 12 відсотків винагороди від суми фінансових операцій.

IMG_2901-e1457939859896На підставі ухвал суду проведено ряд обшуків за місцями проживання учасників «конвертаційного центру», а також в офісах підприємств та автомобілі організатора. У результаті цього було вилучено бухгалтерські документи, якими оформлялись фіктивні угоди, комп’ютерну техніку, 2 ноутбуки, 18 печаток фіктивних фірм, кліше з підписами підставних осіб, а також автомобіль «Ауді А4» на транзитних номерах з не автентичними номерними знаками кузова.

З метою забезпечення погашення нанесених державі збитків на банківських рахунках заблоковано 582,5 тисячі гривень. Загалом під час заходів вилучено товарно-матеріальних цінностей на суму понад 1 мільйон гривень.