Ватутінський хлібокомбінат хочуть вирізати на брухт?

14 Березня 2016 16:30
viche.ck.ua

viche.ck.ua

У середу 9 березня на Ватутінському хлібокомбінаті почався страйк. Працівники скаржаться, що заробітної плати вони не бачили ще з грудня 2015 року, пише видання “Вісті Черкащини”.

На роботу їх, здебільшого, викликають тільки “під замовлення”, коли потрібно терміново виготовити велику партію печива за кордон або перед святами, як от 8-ме березня.

“Два дні робимо, а тиждень або півтора відпочиваємо”, ─ скаржаться люди. На підприємстві погасили печі, пояснюючи це тим, що випікання хліба ─ справа нерентабельна, та й люди, буцімто, місцевий хліб купувати не хочуть. Це стало приводом для страйкарів. Працівники запідозрили, що їх завод хочуть закрити, як «закрили й розграбували» інші підприємства.

“Потрібно перекрити залізничну колію, трасу на Черкаси. Частина людей нехай їде до Верховної Ради бастувати, – кажуть мітингувальники. – Треба закликати телебачення і ЗМІ. Чому ж усі мовчать? На цьому заводі працювали 400 чоловік і знову черговий бандюк його віджав, щоб порізати на металолом, як колись наші шахти, ТЕЦ, брикетну, м’ясокомбінат? Ми таки не господарі в нашому місті?”, ─ читаємо у соціальних мережах. Люди вкрай обурені ставленням керівництва хлібокомбінату:

“Поробили собі зарплати по 15-100 тисяч гривень, на кожного робітника по п’ять менеджерів, а нам по 800-1000 гривень мінімалки виплатити не можуть, хоч налічку за проданий товар щоразу привозять. Куди вони її дівають?”.

“Як тільки хтось прийде зарплату просить, відповідь одна: “Не нравиться ─ на виход”. А чим нам за комуналку платити? Чим дітей годувати? Цей завод ─ остання надія для багатьох. Роботи ніде немає, а після 50-ти взагалі нікуди не беруть. Завод забезпечував працею не тільки Ватутіне, а й навколишні села”, – обурюються люди.

 

 

10 березня акція вже переросла в більш радикальну форму ─ горіли шини. Станом на 11 березня людей трохи заспокоїли, керівництво пообіцяло зберегти завод, працівникам почали потроху виплачувати зарплату, щоправда, не всі змогли знайти себе в списках.