Проблему з відсутністю опалення у школах на Канівщині мають вирішити найближчим часом, – ОДА

15 Березня 2016 08:23
0352.ua

0352.ua

На Черкащині критичної ситуації з опаленням освітніх закладів немає, стверджують в облдержадміністрації. Проблеми з відновленням газопостачання досі є лише у Канівському районі. За останній період виникали випадки, коли відключали школи, але ці проблеми вдавалося врегульовувати, повідомив начальник управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський.

Нагадаємо, торік набув чинності закон України “Про ринок природного газу”, згідно з яким бюджетні установи самостійно обирають постачальника газу. Відповідно в ОДА випрацювали механізм, завдяки якому можна у законний спосіб уникнути відключення від газу та запропонували його усім районам області.

“У Канівському ж районі не скористалися відпрацьованим облдержадміністрацією механізмом врегулювання цього питання і взялися за його вирішення самостійно. Це призвело до того, що “Черкасигаз” відімкнув їм опалення та запломбував котельні, – пояснив Валерій Данилевський. – Зараз в районі вже провели необхідні тендери, єдине – газорозподіляючі станції опломбовані “Черкасигазом”, який вимагає розрахунку і підтвердження об’єму спожитого газу саме канівськими освітянами”.

Водночас перший заступник голови Канівської РДА Тетяна Жівотова зазначила, що сьогодні відбулася зустріч з керівником ПАТ “Черкасигаз” Сергієм Буяном, у результаті якої найближчим часом опалення в навчальному закладі мають увімкнути.

За словами головного освітянина області, занепокоєння викликає ситуація з випускниками школи у Мартинівці, оскільки вже фактично місяць тут не здійснюється нормальним чином навчальний процес, що може вплинути на результати ЗНО. Для інших учнів ситуація не настільки складна, оскільки МОН України визначило, що навчальні заклади можуть закінчувати навчальний рік за власною ініціативою, але не пізніше 1 липня. Тож вчителі ще встигнуть вичитати навчальні програми.

За повідомленням Черкаської ОДА