В Україні – тотальне безвладдя та безвідповідальність, – Томенко

15 Березня 2016 10:30
slovoidilo.ua

slovoidilo.ua

В Україні панує тотальне безвладдя та безвідповідальність. Про це народний депутат України, Голова Комітету з питань екологічної політики Микола Томенко наголосив сьогодні під час погоджувальної ради в парламенті, інформує прес-служба політика.

“Судячи з дискусій, в Україні зараз питання №1 – це зміна уряду. Але не тільки уряд треба змінювати, необхідна нова стратегія виконавчої влади, зрозумілі правила поведінки і фахові кадрові призначення на усіх рівнях”, – зауважив М. Томенко.

Він звернув увагу на те, що зараз немає сформованої, дієвої та відповідальної влади на місцях.

“По Україні сьогодні сотні чиновників на керівних посадах – в статусі виконуючих обов’язки, серед яких і голови районних та обласних адміністрацій. Через це – повна відірваність місцевої виконавчої влади від центру і повна її “автономія”, тобто безвідповідальність: хто ліс продає, хто – бурштин, хто – держпідприємства… Тому, крім звільнення членів уряду, необхідно зупинити і “золотий час” для місцевих чиновників, які дограбовують Україну, та нарешті сформувати відповідальну і професійну виконавчу владу від Києва до місцевих громад”, – підсумував Микола Томенко.