Тальнівський чиновник потрапив до ТОП-10 арештованих за хабарі (інфографіка)

16 Березня 2016 15:41

До десятки найбільших хабарників-чиновників, ув’язнених у 2015 році, увійшов колишній завідувач сектором містобудування Тальнівської РДА Микола Щербатий.

У рейтингу видання “Слово і Діло” Щербатий на почесному 9 місці із хабарем у 15 тисяч гривень. Суд ув’язнив тальнівського чиновника на 5 років. Загалом “за перемогу” змагалися 92 хабарники з усієї України.

15887-1_uk_normal

Очолює рейтинг керівник однієї із районних податкових інспекцій у Чернівецькій області. Він попався на хабарі у 640 тисяч гривень і отримав 8,5 років ув’язнення. На другому місці генерал-лейтенант прикордонної служби із хабарем у 349 тисяч і 10 роками в’язниці. Трійку “призерів” замкнув адвокат із Одеси – посередництво в отриманні хабаря 280 тисяч і 4,5 років тюрми.

Сайт “Вісті Черкащини” пише, що Микола Щербатий попався у квітні минулого року. Він вимагав і отримав 15 тисяч гривень за видачу містобудівних умов під забудову критого ринку. Оперативники затримали Щербатого просто в автомобілі, де відбувалася оборудка.

А раніше в лютому 2015 року пана Миколу своєрідно “люстрував” тальнівський свободівець Петро Шандиба. Він обсипав хабарника борошном і розбив на його голові десяток яєць. Шандибу оштрафували на 85 гривень за дрібне хуліганство. Щербатий інсценував тілесні ушкодження і збирався судитися із паном Петром однак не встиг, бо спіймався на черговому хабарі.