Чому Гройсман, Яценюк і Порошенко ходять до Ложкіна, а не до Шевченка? – Томенко

19 Березня 2016 12:18
glavnoe.ua

glavnoe.ua

“Коли ж Гройсман, Порошенко і Яценюк приїдуть до Шевченка?, – запитує у своєму фейсбуку народний депутат Микола Томенко. І справді – від Революції Гідності жоден із керівників України не побував на Шевченкових місцях: у Моринцях і Каневі.

“Уся нинішня формальна політична еліта вивчає та хвалить “безсмертну та геніальну” книгу Ложкіна. Воно ніби-то й правильно, бо в тексті “спогадів” всі наші очільники – або геніальні, або, як мінімум, добрі. От тільки з народом біда: ним так ідеально (з точки зору новітніх підходів до урядового менеджменту) керували, а він – люто ненавидить владу…, – пише Томенко. –
Але я про ідеологію влади. Глава АП Ложкін, як і його попередник, сумновідомий Д. Табачник, любить писати про себе книжки, любить друкувати їх в “Фоліо” і найголовніше – страшенно вболіває за долю російської культури та носіїв російської культури в Україні!
Отож, всі очільники держави прибули на найважливішу культурну подію країни – до Ложкіна, а я подумав: а коли ж Гройсман, Порошенко і Яценюк приїдуть до Шевченка? От вже минули три дні народження і три роковини смерті нашого Пророка після “Революції гідності”, а керівники України ЖОДНОГО РАЗУ ЗА ЦЕЙ ПЕРІОД НЕ БУЛИ ні в Моринцях, ні на Тарасовій могилі у Каневі!

Згадався мені тут Віктор Баранов з його поезією “До українців”:
” Українці мої! Дай вам Боже і щастя, і сил.
Можна жити й хохлом, і не згіркне від того хлібина.
Тільки хто ж колись небо нахилить до ваших могил,
Як не зраджена вами, зневажена вами Вкраїна?…”