Удосконалений бронеавтомобіль “Барс-8” готовий до серійного виробництва в Черкасах

22 Березня 2016 17:00

bogdan_01__middleКорпорація “Богдан” завершила випробування бронеавтомобіля тактичного призначення “Барс-8”, виробництво якого освоїли в Черкасах. “Барс-8” отримав позитивні оцінки від військових і готовий до серійного виробництва.

Бронеавтомобіль вийшов з великим відсіком для десанту, він розрахований на екіпаж 2 + 8 осіб. “Барс” також має захист рівня Stanag 4569 Level 2, оснащений 6,7-літровим дизелем Cummins потужністю 350 к.с.

У ході підготовки до виробництва в Черкасах раму “Барс-8” підсилили 8-ма додатковими траверсами, врахували особливості для їзди пересічною місцевістю, оснастили автомобіль бронесклом з підігрівом, попрацювали над маскуванням, оснастили захисної броньованої платформою, адаптованою під всі види стрілецької зброї калібром 7 , 62 і 12,7-мм.

“Барс-8” спроможний розганятися до 110 км \ год і має запас ходу 800 км, його кліренс становить 285 мм, а з ходу він може штурмувати брід глибиною до 0,5 м. Десантний відсік і кабіна захищені від підриву на фугасах з еквівалентом 6 кг тротилу.

“Богдан Барс-8” значно відрізняється від першого концепту, продемонстрованого в Києві на виставці “Зброя та Безпека” восени 2015 року. Це говорить про активне доопрацювання бронеавтомобіля перед запуском в серію. Розробка і виробництво нового українського броньовика повністю велося зусиллями конструкторського бюро ДП АСЗ заводу “Богдан” в Черкасах.

Джерело: autoconsulting.ua