Нерест-2016: де можна рибалити на Дніпрі?

24 Березня 2016 16:00

1458741019Комунальне підприємство «Черкасирибохорона» повідомляє про встановлення весняно-літньої заборони на вилов риби та інших водних біоресурсів у рибогосподарських водоймах  області. Згідно документу, оприлюдненому на сайті служби, на деяких ділянках Кременчуцького водосховища заборонено рибалити з 1 квітня до 9 червня, в корінних водах – з 1 квітня до 20 травня, в придаткових – з 1 квітня до 30 червня.

Окремо зазначений і перелік місць водосховища, що вважаються нерестовищами риби. Золотоніських рибалок зокрема має цікавити заборона у мілководдях в районі сіл Дмитрівки, Домантового, Коробівки, Кединої Гори та Чапаєвки, затоці в районі Чапаєвки між берегом та автомобільною дамбою.

На період нересту в цих місцях заборонено пересування всіх плавучих засобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсiв.

Водночас на деяких ділянках дозволено любительську риболовлю з берега, використовуючи один поплавок, донне вудилище з одним гачком, або спінінг. Мова йде території від автомобільного мосту на село Матвіївка вниз за течією річкою Супой до лісового масиву, від Коробівської бази УТМР до першої бази відпочинку зазначеного села, від урочища «Млин» вздовж берега Комарівських дач. Також санкції не стосується дренажного каналу від Чапаєвки по всій довжині, за винятком режимної 500 метрової зони Чехівської насосної станції, та ділянки від початку заплави з боку Дніпра до зони цієї ж станції.