Зловмисниці у Черкасах під виглядом соціальних працівників дурять довірливих пенсіонерів

26 Березня 2016 19:42

12321520_972412666170143_4948222118506707838_nЩодня до чергової частини управління патрульної поліції надходять повідомлення про шахрайство. Зокрема, 25 березня жертвою аферисток став 81-річний пенсіонер.

Обідньої пори до літнього чоловіка в мікрорайоні Митниця підійшли дві невідомі жінки. Молодиці назвалися працівницями служби соціального захисту населення й сказали, що їх відрядили на допомогу старому.

Не підозрюючи лиха, довірливий дідусь провів пройдисвіток до своєї оселі. Лише коли ті були у квартирі господаря, ввічливо розпитали про його побут та потреби, ніби мимохідь поцікавилися й розміром пенсії. Розмова звелася до того, що нібито зараз триває грошова реформа: “старі міняють на нові”. А от щоб старенькому не вистоювати чергу в банку, запропонували перевірити гроші вдома.

Пенсіонер повірив та дістав зі схованки свої збереження на “чорний день” – 18 тисяч гривень. Далі схема проста. Одна попросилася до вбиральні і поки літній чоловік показував ванну кімнату, інша – майнула геть з грошима.

Ошуканий пенсіонер звернувся за допомогою у поліцію. Аферисток розшукують. Їх прикмети: вік 30 – 45 років, зріст 160 – 165 см., в одної світле волосся та носить окуляри. Типова слов’янська зовнішність.

Усі[, хто став жертвою шахрайства та бачили підозрюваних у скоєнні злочину, просять звертатися до Управління патрульної поліції в м.Черкасах, або на лінію «102».

Разом з тим працівники поліції закликають черкащан, аби не потрапити у подібну ситуацію:
– У першу чергу запам’ятайте самі та розкажіть іншим: ніякі грошові операції на дому не проводяться!
– Не впускайте до своєї оселі сторонніх осіб, незалежно від того, ким вони представились, не перевіривши їх документи!