Черкащина припиняє “побратимські відносини” із регіонами РФ

29 Березня 2016 08:53

8c5149362e6e7f7947fd2f578df6b575Черкаська обласна рада розірвала двосторонню міжнародну угоду про співробітництво та співпрацю з Ярославською областю Російської Федерації та рекомендувала ОДА припинити будь-яку співпрацю з російськими містами та областями.

За відповідний проєкт рішення авторства  депутатів-“свободівців” було проголосовано на сесії обласної ради 25 березня 2016 року.

Згідно з інформацією обласної ради, найвищий представницький орган области уклав безстрокову міжнародну угоду з урядом Ярославської области. Водночас Черкаська облдержадміністрація має угоди про співпрацю з адміністрацією Ярославської области про співробітництво в царині економіки, культури, освіти і науки, з урядом Свердловської области та з урядом Санкт-Петербурга про торговельно-економічне, науково-технічне і гуманітарне співробітництво.

Депутати-свободівці внесли проєкт рішення про розірвання будь-яких угод із Росією. Пропозицію націоналістів підтримав депутатський корпус. Депутати рекомендували облдержадміністрації також позбутися угод із країною-агресором.