Чи зацікавить Міноборони кровоспинний “Ревул”, який виробляють у Черкасах?

31 Березня 2016 08:15

DSC07770Гемостатичний (кровоспинний) засіб “Ревул” виробляється в Черкасах фармацевтичною компанією “Юрія-Фарм”. Тут запевняють – засіб не лише ефективний, а й унікальний: на відміну від інших гемостатиків він не викликає опіків та не прилипає до рани і легко видаляється, що внеможливлює ризик подальших ускладнень і навіть ампутацій.

“Основним компонентом “Ревулу” є полімер природнього походження, безпечна речовина, що всотує воду і при цьому не розчиняється. Утворюється згусток крові. Потім починає працювати інший компонент, який “запускає” природні процеси згортання крові. На практиці доведено – препарат зупиняє кровотечу різної інтенсивності за 5-10 хвилин, – каже інженер-технолог “Юрії-Фарм” Лариса Залозна. – “Ревул” не прилипає до пошкоджених тканин, може лишатися в рані протягом доби. Утворений згусток крові не треба вирізати, він легко змивається теплим фізіологічним розчином”.

Цей препарат легкий у застосуванні (досить розірвати пакет, висипати його вміст безпосередньо в рану, притиснути її марлевим тампоном, накласти стискаючу пов’язку та звернутися за медичною допомогою) та ефективний для зупинок кровотеч різної інтенсивності – в тому числі, при пошкодженні великих венозних і артеріальних судин.

“Ревул” урятував не одне життя українських захисників на полі бою. Понад 2 тисячі пакетів засобу було “Юрією-Фарм” передано в зону проведення АТО. Та чи буде закуповувати Міністерство оборони черкаський гемостатик для медичної аптечки українського вояка – ще не відомо.

“Ми співпрацювали, щоб у закупівлі включили цей препарат. Міноборони зацікавилося. Волонтерство – це добре, але має бути державне замовлення. Зараз ми працюємо над удосконаленням зручності цього препарату”, – зауважує директор із персоналу “Юрії-Фарм” Ігор Найда.

“Ревул” – необхідний препарат не лише у польовій аптечці, але й у спортивній, автомобільній та побутовій. Придбати засіб можна в аптечній мережі. Вартість пакету – 236 гривень.