Кримінальне провадження щодо мене є сфабрикованим та замовним, – Пустовар

6 Квітня 2016 17:56

DSC07840+_новый размерВ.о. начальника ГУ Нацполіції в Черкаській області Владислав Пустовар, що його звинувачують у дачі хабара заступнику голови Національної поліції України, під час сьогоднішньої прес-конференції заявив, що справа проти нього – зазделегідь спланована провокація.

“Слідство продовжується, я по ньому проходжу як підозрюваний. 28 березня слідчими органами Генпрокуратури України мені було оголошено про підозру скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 369 ККУ. На моє переконання, ситуація, що склалася, носить провокативний характер з метою моєю дискредитації як керівника ГУ Національної поліції в Черкаській області. Я займав принципову позицію у сфері боротьби з незаконним обігом наркотиків, протидії гральному бізнесу. Поки я очолював міліцію, а потім – поліцію області, заборонив своїм співробітникам проводити перевірки підприємців, на ринках, – сказав Пустовар. – На мою думку, кримінальне провадження є сфабрикованим та замовним з наступних підстав. По-перше, відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 18 березня – за 10 днів до мого затримання. В той час атестація черкаських правоохоронців мала проводитися у червні за графіком. Але після внесення даного кримінального провадження до ЄРДР вона була перенесена на кінець березня-початок квітня. Мене затримали 28.03. Що свідчить про створення штучної ситуації та її моделювання під певні події”.

За словами Владислава Пустовара, атестація працівників поліції проводиться незалежним колл-центром, до складу якого не входять працівники МВС. “Виникає запитання: за що надавалася неправомірна вигода особі, яка до прийняття рішення не має жодного стосунку?”, – зауважив Пустовар.

DSC07824++

Він повідомив, що в кабінет до заступника голови Нацполіції України зайшов із чотирма аркушами паперу (штатний розпис, показники роботи, лист на керівника) та 31 гривнями. “Ні про які гроші, ні про яку неправомірну вигоду в розмові з посадовцем не йшлося. Розмова стосувалася виключно моєї думки та думки громадськості щодо керівного складу співробітників ГУ Нацполіції в області, – сказав Пустовар. – Я не просив за когось. Сказав свою думку щодо тих працівників, по яких є негативна інформація щодо кришування і інших протиправних дій. По інших 55 співробітників, то в мене була позитивна думка. Розмова була з 10 до 10.30 ранку. Посадовець думав, що я пропонуватиму якийсь хабар. Цього не сталося і зі мною попрощалися. З півдороги на Черкаси мене повернули назад і розіграли виставу”.

Пустовар заявив – ті гроші, які нібито були виявлені під час обшуку і згодом продемонстровані через ЗМІ, – не його. “Я їх ніколи в руки не брав, там немає моїх відбитків пальців. Буду наполягати на проведення експертизи, щоб довести цей факт”, – сказав Пустовар.

DSC07828+

Хто стоїть за цією ситуацією, він сказати не береться.

“Вважаю, Аваков не має до цього жодного стосунку. Аби він хотів мене звільнити, до такого б не вдавалося. На мою думку, особи, які це все провели, побачивши, що я приїхав і нічого не дав, побоялися сказати керівництву, що справа розсипається і створили такі штучні умови.

Пустовар наголосив – спрямовуватиме всі зусилля, аби довести в суді правду, відновити своє чесне ім’я і покарати винуватих.