Сьогодні 6 квітня: цікаво знати

6 Квітня 2016 07:12
Фото МандрівникЧеркаси

Фото МандрівникЧеркаси

У ніч на 6 квітня колись спостерігали за погодою: “Ніч тепла – весна дружна”.

За церковним календарем 6 квітня вшановують Захарія — ченця і преподобного Захарія – постника Печерського, ікону Божої Матері “Тучна Гора”.

Іменинниками 6 квітня є:
Артем, Захар, Петро, Яків, Стефан.

Чи знаєте ви, що:

Першим творцем мультфільмів був не Уолт Дісней і навіть не ті, хто понад сто років тому почали демонструвати рухомі картинки.

Перші мультфільми з’явилися щонайменше…4-6 тисяч років до нашої ери на стінах печер. Археологи впевнені, що наскальні зображення, принаймні, деякі з них, є примітивною версією мультфільму, бо «кадри» там мальовані.

Наші пращури, щоб передати ілюзію бігу, зображували оленів з шістьма або десятьма ногами. І оскільки ці малюнки часто знаходяться у місцях з особливою акустикою, то можна сказати, що картинки створювали у свідомості глядача історію, як у кіно.

В Україні мультфільми почали створювати у 1959 р., коли на базі студії Київнаукфільм було створено Творче об’єднання художньої мультиплікації. Перші мультфільми вийшли у 1961 р.— «Пригоди Перця» та «Веснянка».

Найбільш відомими і популярними дотепер залишаються: «Пригоди трьох козаків», «Пригоди капітана Врунгеля», «Острів скарбів» та «Лікар Айболить».