У Черкасах вперше в Україні відзначили початок АТО (відео)

14 Квітня 2016 19:30

a1ccfcf5-7992-409d-8198-83492da31415«Пам’ять героїв» – загальноміські патріотичні заходи, вперше організовані у Черкасах. Їх приурочили до другої річниці з початку антитерористичної операції на сході України. Спочатку у сквері «Соборний» поклали квіти до пам’ятного хреста загиблим бійцям АТО та відслужили панахиду за полеглими. Після цього відбулася хода від площі Б.Хмельницького до Долини троянд. У ній взяли участь демобілізовані бійці, родини учасників АТО, прикордонники та інші військові, студенти черкаських ВНЗ.

“Сьогодні два роки, як почалась АТО. Цей день – зовсім не свято, а день трауру, жалоби, день пам’яті про наших друзів і побратимів, які загинули під час бойових дій, – говорить Валентин Попович, старшина 2 роти охорони батальйону «Черкаси», що воював у с. Петрівське Донецької області. – Нас запросили усіх, хто брав участь в АТО. Ми там воювали за простих людей України, тримали оборону до кінця”.

“Цей день – зовсім не свято, а день трауру, жалоби, день пам’яті про наших друзів і побратимів, які загинули під час бойових дій”

Під час ходи учасники скандували гасла «Слава Україні! Героям Слава!», «Слава героям АТО», «Крим, Донбас – це Україна», «Разом і до кінця». У руках деякі бійці тримали портрети своїх побратимів, які загинули в зоні АТО.