Ватутінські очисні споруди порівняли з біологічною зброєю

14 Квітня 2016 13:00

unnamed-62-600x399Ватутінські очисні споруди скинули каналізаційні стоки в річку Шполку. Подія сталася в суботу 9 квітня. Нечистоти скидають не вперше. В основному у вихідні.

Річка Шполка впадає в Гнилий Тікич нижче Єрок. Тому 10 квітня, на вимогу селищного голови Єрок Леоніда Польового, працівники підприємства припинили скид. Але ненадовго. Вночі знову взялися за своє. Наступного ранку єрківські активісти ГО «Громадський контроль» виїхали до сивої, як сивуха Шполки і відзняли відео, яке відразу ж виклали в інтернет, пише видання “Вісті Черкащини”.

Активісти стверджують, що через скиди очисних споруд до річки потрапляють не лише фекалії, а й промислові відходи Ватутінського птахопереробного підприємства та Звенигородського маслосиркомбінату.

Єрківчани виявили, що технології очистки на підприємстві не дотримуються, поля фільтрації і аерації заросли бур’яном, електричні мережі та обладнання демонтовані.

До речі, біля Тальнівського м’ясо-кісткового заводу, де директором депутат Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний теж надзвичайна екологічна ситуація, але ні місцеві «зелені», ні влада не реагують…