На цьому тижні на Черкащині прогнозують заморозки

18 Квітня 2016 15:47
portal.lviv.ua

portal.lviv.ua

Найближчим часом в циркуляції атмосфері очікуються зміни. На Центральну Україну надійде чергова порція холодного повітря з північного-заходу, яке зумовить зниження температури.

За прогнозом Черкаського обласного гідрометеоцентру, на поточному тижні переважатиме циклонічний характер погоди. Дощі очікуються вночі 19 та 21 квітня.

Температура повітря поступово знизиться. Так, якщо 19 квітня вночі 5-10º, вдень 13-18º, з 20 квітня суттєво похолодає: вночі на поверхні ґрунті місцями заморозки до 3º, 21-22 квітня – заморозки на поверхні ґрунту 0-5º та подекуди у повітрі 0-2º. Денна температура у цей період становитиме 8-13º.

Варто зазначити, що заморозки у цей період створюватимуть небезпеку для квітучих плодових дерев та їх зав’язі, бруньок винограду, для яких критичною температурою повітря уже є 1-2º морозу. Рекомендуємо завчасно подбати про їхній захист за допомогою димової завіси або дощування.

За попередніми розрахунками, із 23 квітня температура повітря почне поступово підвищуватися і вже з наступного тижня у наш край повернеться комфортне тепло.