У Польщі черкащани прочитали лекції про Чорнобиль

19 Квітня 2016 10:00
fire.ck.ua

fire.ck.ua

Делегація із Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля взяла участь у заходах до 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, що відбулися в Головній школі пожежної служби (ГШПС) Республіки Польщі (м. Варшава). Серед черкащан – в.о. начальника ЧІПБ Олександр Тищенко, професор кафедри гуманітарних наук та іноземних мов Тетяна Чубіна та заступник начальника кафедри техніки ЧІПБ полковник служби цивільного захисту Сергій Стась.

Лекції О. Тищенка “Чорнобиль: минуле, сьогодення та майбутнє”, С. Стася “Аварія на Чорнобильській АЕС: технічні характеристики” та  Т. Чубіної “30 років аварії на Чорнобильській АЕС: історичні та соціальні аспекти” викликали інтерес багаточисельної аудиторії, серед якої було і керівництво ГШПС, і представники Школи пожежних рятувальників Литовської Республіки, Центру пожежних досліджень департаменту пожежної безпеки і рятування при МВС Литовської Республіки, Коледжу пожежної безпеки і цивільного захисту Латвійської Республіки, Ризького технічного університету, Командно-інженерного інституту МНС Республіки Білорусь та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, а також курсанти дружнього польського вузу.

Емоційно вразили учасників зустрічі презентації, які відображали аварію на ЧАЕС та її наслідки, а також фільм про традиції вшанування пам’яті Героїв Чорнобиля в ЧІПБ.

Далі відбулося урочисте відкриття фотовиставки “Чорнобильська катастрофа: 30 років потому. Погляд крізь об’єктив”. Ця унікальна фотовиставка включає в себе серію авторських робіт, зроблених у зоні відчуження колишнім співробітником ЧІПБ Ігорем Бурляєм.

 

Джерело: ЧІПБ