У Черкасах відкрили пам’ятник героям різних епох (фото)

23 Квітня 2016 17:58

Пам’ятник героям різних епох відкрили сьогодні в Черкасах на алеї Слави. Він являє собою 15-метровий обеліск, оповитий вінком із написами “Слава Україні” та увінчаний скульптурою архистратига Михаїла. Його автор – киянин Микола Білик.

DSC07854

Як заявив на відкритті меморіалу голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, Михаїл обраний недаремно. “Це – символ одвічної боротьби за Волю всіх українців і черкащан зокрема. Від давніх часів Архистратиг вважається тим, хто з мечем у руці стоїть на сторожі Добра і протистоїть Злу. Зображення Архистратига Михаїла було на старовинних гербах київських земель і на гербі міста Черкаси, а зі знамен Українських Січових Стрільців воно “перекочувало” спочатку на знамена Самооборони Майдану, а потім і на шеврони та прапори підрозділів у зоні АТО, зокрема – прославленого у боях батальйону Нацгвардії ім.Кульчицького”, – сказав Ткаченко.

DSC07859_новый размер

 

Участь у відкритті брали віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко, голова обласної ради Олександр Вельбевець, письменик Роман Коваль, лідер ВО “Свобода” Олега Тягнибок, курсант факультету Військово-Морських Сил України Одеської морської академії Олекса Мацієвський.

DSC07864

 

Вартість пам’ятника, за інформацією ЗМІ, склала мільйон гривень – третину виділили з обласного бюджету, решта коштів – спонсорські.